понеділок, 2 листопада 2020 р.

Про проведення ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

 


Лист Хмельницького ОІППО від  02.11.2020 р. № 574 "Про проведення ХХІ  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика"

На виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.03.2008 року №168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.07.2008р. за №643/15334, листа Міністерства освіти і науки України від 28.10.2020 року №1/9-602, з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді  9 листопада 2020 року, у День української писемності та мови,  розпочинається  ХХІ  Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Просимо сприяти організації Конкурсу в області та участі в ньому учнівської та студентської молоді, враховуючи особливості адаптивного карантину в кожному регіоні, на підставі чинних нормативно-правових актів і рекомендацій Міністерства освіти і науки України та Головного санітарного лікаря України з питань протидії пандемії коронавірусу. За виняткової потреби рекомендуємо передбачити  можливість проведення Конкурсу в дистанційному форматі.

Нагадуємо, що для учнів закладів загальної середньої  та професійної (професійно-технічної) освіти Конкурс проходить у чотири етапи, для студентів – у три етапи.

Учасниками підсумкового етапу Конкурсу стають переможці обласного етапу, які посіли 1-3 місця: учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти (27 учнів, по 3 особи в кожній паралелі);  учні закладів  професійної (професійно-технічної) освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів фахової передвищої освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів вищої освіти (3 особи, незалежно від курсу).

Для курсантів закладів вищої  військової освіти  Збройних Сил України і ліцеїстів військових ліцеїв Конкурс проводить Міністерство оборони України. 

Конкурс  відбуватиметься поетапно у відповідні терміни. 

І (шкільний) етап Конкурсу у навчальних закладах 09  листопада 2020 р.

ІІ (міський, районний) етап Конкурсу до 21 листопада (за завданнями, розробленими районними/міськими відділами/службами освіти, ОТГ).

Про підсумки проведення І і ІІ етапів Конкурсу інформувати обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. До 24 листопада 2020 року надіслати (svetamanzyk@ukr.net) звіти і заявки на участь у третьому (обласному) етапі конкурсу (один учень - переможець з кожної паралелі класу, групи), а також надіслати поштою чи занести заявки з «мокрою» печаткою  в Хмельницький ОІППО (каб. 105, вул. Озерна, 14).

ІІІ (обласний) етап Конкурсу буде проводитися 12 грудня 2020 р. у   м. Хмельницькому (НВК № 10, вул. Водопровідна,11).

Фінансування витрат на проведення Конкурсу здійснюватиметься відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика за кошти місцевих органів управління освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар