вівторок, 13 березня 2018 р.

Педагоги Хмельниччини зустрілися з Олександром Авраменком







     27 лютого та 03 березня 2018 року відбулася творча зустріч педагогів Хмельниччини із Олександром Миколайовичем Авраменком, відомим мовознавцем та автором численних методичних розробок.
Олександр Авраменко – педагог, мовознавець, телеведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Технічного ліцею НТР «КПІ». Очолює робочу групу з розробки програм ЗНО з української мови та літератури. Упорядник посібників для державної підсумкової атестації, автор унікального самовчителя «Українська за 20 уроків» (2014). З 2015 року веде мовну рубрику «Експрес-урок» на телеканалі «1+1».
         Під час зустрічі з педагогами Олександр Авраменко розповів про проблеми вивчення української мови в школі та те, які ризики можуть виникнути під час складання учнями ЗНО та ДПА. Мовознавець дав колегам методичні поради щодо того, як наблизити уроки мови та літератури до реалій повсякденного життя, зацікавити школярів вивченням сучасної української літературної мови, а також наголосив, що навчати спілкуватися чистою українською мову та пропагувати таке спілкування потрібно не лише в рамках освітнього процесу, а й поза межами школи щодня і щохвилини.
Учителі із захопленням слухали всі рекомендації Олександра Миколайовича, а наприкінці заходу мали змогу поставити йому запитання та обговорити методичні проблеми, які виникають під час роботи. Зустріч пройшла плідно й успішно та подарувала учасникам приємні враження й нові ідеї для вдосконалення шкільної освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар